DE MIDDELEEUWEN OLDAMBT EN DE CLEYNE HORTUS

BOEKEN

Hier vindt u de boeken die door De Middeleeuwen (Oldambt) zijn uitgegeven of nog zullen verschijnen. Wij legden ons toe op laagdrempelige en toegankelijke boeken voor iedereen die geïnteresseerd is in de periode van de Middeleeuwen. Ook degenen die niets denken te hebben met deze bijzondere tijd hopen wij met deze boeken te kunnen bereiken. Onderstaande boeken zijn tot stand gekomen vanuit niet wetenschappelijke interesse voor de Middeleeuwen, en op een prettige wijze geschreven voor een breed publiek om bij te kunnen dragen aan een algemeen doel: de bijzondere periode van de Middeleeuwen onder de aandacht blijven brengen. U kunt via MEER INFORMATIE nader met de verschillende boeken kennismaken.middeleeuws liedboekDit bijzondere middeleeuws liedboek is in de maand november 2020 door ons uitgegeven. Het is een inleiding op de serie vore ene maeltijt met smakelijcheit. Het boek is ongeveer van B5 formaat, heeft 188 bladzijden, 34 afbeeldingen in kleur en is softcover. Het ISBN nummer is 978-94-93093-01-0. De prijs van het boek is € 22,50 exclusief verzendkosten.

MEER INFORMATIEvore ene maeltijt met smakelijcheitDe serie vore ene maeltijt met smakelijcheit bestaat uit 12 toegankelijke boeken over zeer uiteenlopende onderwerpen van gerechten, tijdsbesef, muziek, hofsteden, steden en wetenschap tot tijdgeest, gezondheid, natuur, pelgrimages, wonderen en kosmisch denken in de middeleeuwen. De boeken van de serie verschijnen in 2025. De boeken bevatten ook uitgebreide menu's en zijn van A5 formaat, softcover, rijkelijk in kleur geïllustreerd en elk boek heeft ongeveer 180 bladzijden. Het ISBN nummer volgt nog. Er is nog geen richtprijs.

MEER INFORMATIEde middeleeuwse geschiedenisDeze speciale eerste editie van de middeleeuwse geschiedenis (van de Noordelijke Lage Landen) is verschenen in het najaar van 2019. U kunt het gebruiken als een eenvoudig naslagwerk en opstap naar verdere verdieping in onze gezamenlijke middeleeuwse geschiedenis. Het boek is ongeveer van B5 formaat, heeft 278 bladzijden, 15 middeleeuwse afbeeldingen in kleur, waarvan 7 paginagroot en het boek is hardcover en gebonden. Het ISBN nummer is 978-94-93093-00-3. Het boek kan worden besteld voor € 25,- exclusief verzendkosten.

MEER INFORMATIEmiddeleeuws kookboekDit kookboek met ruim 40 recepten van middeleeuwse gerechten is ongeveer van B5 formaat, heeft 210 bladzijden, ruim 50 middeleeuwse afbeeldingen in kleur waarvan 7 paginagroot en is softcover. Het boek is door ons uitgegeven in december 2021. De prijs is € 22,50 exclusief verzendkosten. Het ISBN nummer is 978-94-93093-99-7.

Een modern middeleeuws kookboek is een zeldzaamheid, er zijn er niet veel van in omloop. Voor ons van De Middeleeuwen Oldambt was het tijd om de middeleeuwse smaakstelling vanaf de Hoge Middeleeuwen op een toegankelijke wijze onder de aandacht te brengen van een breder publiek. Deze heerlijke smaakkleur is voor de meesten onder ons volledig onbekend en daar willen wij verandering in brengen. U zult verrast zijn. Ook over het gebruik van specerijen. Voor het eerste gebruik daarvan in onze Lage Landen dienen wij niet naar onze Gouden Eeuw te gaan, maar naar een periode die hieraan voorafging en onderbelicht is gebleven, de Middeleeuwen.

MEER INFORMATIESchets van een menselijk territoriumSchets van een menselijk territorium (uitgegeven in het najaar van 2015) geeft een beschrijving van de ontstaansgeschiedenis van de economische geldstroom vanaf de Middeleeuwen en de gevolgen daarvan voor onze maatschappij. Het is van A5 formaat, softcover, heeft 118 bladzijden en 15 afbeeldingen in kleur. Het ISBN nummer is 978-94-632-3000-1. Het boek kan worden besteld voor € 15,- exclusief verzendkosten.

MEER INFORMATIE