DE MIDDELEEUWEN OLDAMBT

Inspirerend in de maand november

In dit hoofdstuk van onze website leest u maandelijks allerlei zaken over de Middeleeuwen. U wordt daarvan op de hoogte gehouden via onze Nieuwsbrief. Heeft u zich nog niet aangemeld voor de Nieuwsbrief? Dan kunt u via het hoofdstuk CONTACT EN NIEUWSBRIEF u inschrijven. De Nieuwsbrief wordt naar u toegezonden aan het begin van elke maand. In diezelfde Nieuwsbrief staat onderaan een link, waarmee u zich te allen tijde kunt afmelden indien u dat wenst.

In de slachtmaand november, de maand waarin runderen werden geslacht, treft u onderstaande allereerst een gerecht aan met rundvlees. Er zit een saus bij met heerlijke specerijen. Dan volgen meerdere onderwerpen waarin wij in deze maand aansluiting hebben gezocht bij vrede en rechtvaardigheid. Met de tekst van het lied wordt u meegenomen naar de ontvangst van een rechtvaardige vorst. Voorts leert u wat een rechtvaardige betaling is en leest u een rijmspreuk over goed communiceren. Voorts zegt de magische kracht van een vogel iets over vrede en diezelfde vrede kan men met goede tafelmanieren ook vinden aan tafel, waar men als het goed is geniet van een heerlijke maaltijd.

Hieronder ziet u het overzicht van de onderwerpen. Via een daarbij behorende link wordt u verwezen naar een bijlage van dit hoofdstuk INSPIREREND. Daar leest u de bij dat onderwerp behorende tekst voor deze maand november. U kunt altijd teruggaan naar het hoofdstuk waar u zich nu bevindt via de knop INSPIREREND in de bovenbalk. Daar
verschijnt ook een overzicht van alle onderwerpen van dit hoofdstuk.
Daarmee kunt u direct naar een bepaald onderwerp gaan, of u gaat eerst
terug naar dit hoofdstuk zelf.


RECEPT VOOR EEN GERECHT OF ANDERSZINS

Gecrudet sause med rintvleesch


TEKST VAN EEN LIED OF EEN GEDICHT

Heer Leon, we verwelkomen u!


ADVIEZEN OVER KLEDING, GEZONDHEID, UITERLIJK EN GOED SOCIAAL GEDRAG

Over rechtvaardige betalingen en andermans bezit


SPREEKWOORDEN EN UITSPRAKEN

Spreek weloverwogen


MAGISCHE ZAKEN

De magische Wouw


OVER TAFELMANIEREN EN ANDERE ZAKEN

Vrede aan tafel