DE MIDDELEEUWEN OLDAMBT

OVER WIE WIJ ZIJN

De Middeleeuwen Oldambt is een organisatie die zich heeft toegelegd op alles wat met de Middeleeuwen te maken heeft. Wij zijn een samenwerking aangegaan met de stichting De Cleyne Hortus i.o.. Deze stichting zet zich in voor het behoud van ons middeleeuwse culturele erfgoed. Zij zal dit onder andere gaan doen via het onderhouden en openstellen van middeleeuwse tuinen, het exploiteren van een theetuin en het organiseren van allerlei activiteiten waarbij de Middeleeuwen centraal staan. Bij dat laatste kunt u onder andere denken aan rondleidingen voor geïnteresseerden, zorginstellingen en scholen, themabesprekingen en evenementen. Naast deze samenwerking met De Cleyne Hortus verzorgen wij van De Middeleeuwen Oldambt middeleeuwse maaltijden met themabesprekingen en geven wij boeken uit.

Op vrijdag 30 juni 2023 zullen de middeleeuwse tuinen al opengesteld worden voor publiek. Vanaf dat moment kunt u tot medio september 2023 iedere week op vrijdag, zaterdag en zondag van 09.30 uur tot 16.30 uur alvast genieten van de middeleeuwse tuinen. Zij zijn dan vrij toegankelijk.


WAAR?

Zowel De Middeleeuwen Oldambt als De Cleyne Hortus i.o. zijn gevestigd in het Oldambt, in de omgeving van Winschoten, even buiten het plaatsje Nieuw Beerta aan de Hoofdweg 43. U kunt hier vrij parkeren.


MAALTIJDEN

Een maaltijd vangt gewoonlijk aan omstreeks 18.00 uur, u bent welkom vanaf 17.30 uur. De maaltijd duurt tot omstreeks 22.00 uur en vindt plaats in huiselijke sfeer. In de zomerperiode kan een maaltijd ook buiten plaatsvinden. De maaltijden worden bereid voor gezelschappen tot maximaal 12 personen. Als u een speciale viering wilt laten plaatsvinden met een groter aantal mensen, dan kunt u dat aan ons voorleggen. Wij
kunnen in overleg met u bepalen of wij dat voor u kunnen organiseren.

Een geheel verzorgde middeleeuwse maaltijd is € 34,50 per persoon. De maaltijd kan ook vegetarisch worden bereid en er kan rekening worden gehouden met een dieet. Vraag naar de mogelijkheden.


THEMA 'S VOOR TIJDENS EEN MIDDELEEUWSE MAALTIJD

U kunt op een toegankelijke wijze kennis maken met het dagelijks leven, de tijdgeest en gewoonten tijdens de Middeleeuwen. U kunt namelijk de feestelijke maaltijd extra bijzonder maken met een speciale themabespreking over de Middeleeuwen. Wij brengen daarvoor € 5,- per persoon in rekening. Zie het hoofdstuk THEMA 'S van onze website voor de onderwerpen.


OVERIGE INFORMATIE

Betalingen ten behoeve van De Middeleeuwen Oldambt via het rekeningnummer NL67 ASNB 0708 9807 16 ten name van A.M. van de Kamp. Betalingen voor middeleeuwse maaltijden gaan achteraf na facturatie. Contante betalingen zijn evenwel mogelijk, maar graag gepast.

Via CONTACT EN NIEUWSBRIEF leest u hoe u ons kunt bereiken. Daar kunt u zich ook vrijblijvend inschrijven voor de Nieuwsbrief.

Een korte uitleg van de betekenis van de afbeeldingen op deze website en de herkomst ervan leest u onderaan de verschillende pagina's.


ANNULERING

Indien u heeft gereserveerd en daarna blijkt dat door persoonlijke omstandigheden de middeleeuwse maaltijd niet door u en uw gezelschap genoten kan worden, dan kunt u kosteloos annuleren tot uiterlijk vijf dagen voor de afgesproken datum. Bij annulering binnen deze termijn zal overleg plaatsvinden.

AFBEELDING

1. Burgers van Rome in gesprek, La grant hystoire Cesar, manuscript 1479, graafschap Vlaanderen.
British Library