DE MIDDELEEUWEN OLDAMBT

Waar?

Wij organiseren lezingen en maaltijden op basis van kleinschaligheid. Dat geldt niet voor themabijeenkomsten, die plaatsvinden in de zomermaanden (zie hieronder). Wij zijn gevestigd in het Oldambt, in de omgeving van Winschoten, even buiten het plaatsje Nieuw Beerta aan de Hoofdweg 43. U kunt hier vrij parkeren. U kunt ook gebruikmaken van het openbaar vervoer. Er is een halte voor de deur, waarmee het gehele Oldambt en verder is verbonden.

Lezingen

Een lezing kost € 10,- per persoon, inclusief koffie, thee en een lekkernij. Er zijn data gereserveerd op de dinsdag. Dan heeft u vrije keuze omtrent het onderwerp. Er zijn ook data gereserveerd op de woensdag. Dan staan de onderwerpen vast. Voor alle data en onderwerpen zie AGENDA. Er is plaats voor maximaal 12 personen.

Maaltijden

Een maaltijd wordt verzorgd op een zaterdag en vangt aan omstreeks 18.00 uur (u bent welkom vanaf 17.30 uur). De maaltijd duurt tot omstreeks 22.30 uur. Zie AGENDA voor de data waarop een en ander wordt georganiseerd.

Een maaltijd wordt bereid tot maximaal 12 personen. Als u dat wenst kan voor
uw gezelschap een maaltijd in overleg op een andere dag plaatsvinden.

Een geheel verzorgde middeleeuwse maaltijd is € 32.50 per persoon. De maaltijd kan ook vegetarisch worden bereid en er kan rekening worden gehouden met een dieet. Vraag naar de mogelijkheden.

Een maaltijd kunt u altijd combineren met een lezing. Het bedrag is dan € 40.- per persoon.

Themamiddagen en avonden

Hier kunt u tijdens de maanden juni tot en met september ook terecht voor themamiddagen of avonden voor grotere gezelschappen. Het evenement vindt buiten plaats, ook als de weersomstandigheden iets minder zijn. Dan lossen we dat praktisch op. Tijdens een themabijeenkomst staan middeleeuwse gerechten, voordrachten én muziek in het middelpunt van de aandacht. Daarbij kan in overleg met u een bepaald middeleeuws thema worden belicht. U kunt over een en ander met ons contact opnemen.

Zelf middeleeuws koken

Voor iedereen die middeleeuws wenst te koken is een kookworkshop mogelijk. De kosten zijn € 39.50. Gezamenlijk bereiden wij vanaf omstreeks 13.00 uur de gerechten en deze gerechten worden ook gezamenlijk genoten tijdens de daarop volgende maaltijd. De datum gaat in overleg.

Overige informatie

Betalingen via het rekeningnummer NL67 ASNB 0708 9807 16 ten name van A.M. van de Kamp. Contante betalingen zijn mogelijk, maar graag gepast.

U kunt ons bereiken via het Contactformulier, het mailadres beleef@demiddeleeuwen.info of per post via het adres Hoofdweg 43, 9687 PJ Nieuw Beerta. U kunt ons bellen via het telefoonnummer 06-30033202.

Annulering

Indien u heeft besproken en niet in staat blijkt te zijn deel te nemen aan een middeleeuwse maaltijd dan kunt u kosteloos annuleren tot uiterlijk vijf dagen voor de aanvang. Dat geldt ook voor een kookworkshop. Bij annulering binnen deze termijn zal overleg plaatsvinden. U kunt een losse leesvoorstelling kosteloos annuleren tot en met de daaraan voorafgaande dag.