DE MIDDELEEUWEN OLDAMBT

OVER WIE WIJ ZIJN

DE MIDDELEEUWEN OLDAMBT is een organisatie die zich inzet voor het behoud van ons middeleeuwse culturele erfgoed. Wij hebben ons toegelegd op het geven van lezingen over zeer uiteenlopende onderwerpen. Deze variëren van het dagelijks leven, pelgrimeren, handel en geloof tot muziek, dans, gezondheid, natuur en voeding. Voorts organiseren wij middeleeuwse maaltijden. Wij bereiden gerechten op basis van middeleeuwse kookmanuscripten en serveren in huiselijke sfeer. Er is middeleeuwse achtergrondmuziek. Tijdens de maanden juni, juli en augustus organiseren wij middeleeuwse themamiddagen en avonden voor grotere gezelschappen. Wij ontwikkelen ook middeleeuwse tuinen op basis van oude manuscripten. Vanzelfsprekend ontbreken daarbij de kruidentuin en de hemelse tuin niet. Als ze klaar zijn zullen de tuinen worden opengesteld voor het publiek.


WAAR?

Wij zijn gevestigd in het Oldambt, in de omgeving van Winschoten, even buiten het plaatsje Nieuw Beerta aan de Hoofdweg 43. U kunt hier vrij parkeren.


LEZINGEN

Een lezing kost € 10,- per persoon, inclusief koffie, thee en een lekkernij. De lezingen vinden plaats op een woensdag. Voor alle data en onderwerpen zie AGENDA. Er is plaats voor maximaal 12 personen. U kunt zich aanmelden tot uiterlijk op de zondag voorafgaande aan de geplande lezing.


MAALTIJDEN

Een maaltijd wordt verzorgd op een zaterdag en vangt aan omstreeks 18.00 uur
(u bent welkom vanaf 17.30 uur). De maaltijd duurt tot omstreeks 22.00 uur en vindt plaats in huiselijke sfeer. Zie AGENDA voor de data waarop een en ander
wordt georganiseerd. U kunt zich aanmelden tot uiterlijk op de zondag voorafgaande aan de geplande maaltijd. De maaltijden worden bereid tot maximaal 12 personen. En wenst u de maaltijd op een andere dag, dan kan dat in overleg.

Een geheel verzorgde middeleeuwse maaltijd is € 32.50 per persoon. De maaltijd kan ook vegetarisch worden bereid en er kan rekening worden gehouden met een dieet. Vraag naar de mogelijkheden.


ZELF KOKEN

Voor iedereen die middeleeuws wenst te koken is een kookworkshop mogelijk. De kosten zijn € 39.50. Gezamenlijk bereiden wij vanaf omstreeks 13.00 uur de gerechten en deze gerechten worden ook gezamenlijk genoten tijdens de daarop volgende maaltijd. De datum gaat in overleg.


OVERIGE INFORMATIE

Betalingen via het rekeningnummer NL67 ASNB 0708 9807 16 ten name van A.M. van de Kamp. Contante betalingen zijn mogelijk, maar graag gepast.

U kunt ons bereiken via het Contactformulier, zie daarvoor CONTACT EN NIEUWSBRIEF. Daar kunt u zich ook vrijblijvend inschrijven voor de Nieuwsbrief. Voorts kunt u ons mailadres gebruiken en dat is beleef@demiddeleeuwenoldambt.nl of u bericht ons per post via het adres Hoofdweg 43, 9687 PJ Nieuw Beerta. U kunt ons altijd rechtstreeks bellen via het telefoonnummer 06-30033202.


ANNULERING

Indien u heeft besproken en niet in staat blijkt te zijn deel te nemen aan een middeleeuwse maaltijd dan kunt u kosteloos annuleren tot uiterlijk vijf dagen voor de aanvang. Dat geldt ook voor een kookworkshop. Bij annulering binnen deze termijn zal overleg plaatsvinden. U kunt een losse leesvoorstelling kosteloos annuleren tot en met de daaraan voorafgaande dag.