DE MIDDELEEUWEN OLDAMBT

MIDDELEEUWSE EVENEMENTEN EN AANVERWANT


KERSTCONCERT MET KLEINE PROEVERIJ

Zaterdag 17 december 2022 om 20.00 uur, Kerk Nieuw Beerta, Hoofdweg 18, open vanaf 19.30 uur.

MIDDELEEUWS ENSEMBLE SLAG ENDE STOOT EN DE MIDDELEEUWEN OLDAMBT

In een vrolijk en sfeervol winterconcert neemt het middeleeuws ensemble Slag ende Stoot u mee naar de herfst en wintertijd in de Middeleeuwen. Het programma bestaat uit historische en traditionele liederen en fraaie instrumentale muziek rondom de thema's herfst, winter en de feesten en tradities in die periode van het jaar. Verstilde mijmeringen, liefde en romantiek, cantigas de Santa Maria, sprankelende kerstliederen die lijken uit te nodigen tot een rondedans, vrolijke liederen rond al eeuwen oude gebruiken en juichende feestmuziek van de hoven uit Italië en Bourgondië zijn de kenmerken van dit bijzondere kerstconcert. Slag ende Stoot zal dit alles weer brengen op de sprankelende en meeslepende wijze waarmee zij bekend staat op de nationale en internationale podia.

De toegangsprijs is 15,- euro per persoon. Hiervoor krijgt u niet alleen een prachtig kerstconcert te horen en te zien in een kerk in kerstsfeer, u kunt na afloop van het concert ook genieten van een kleine proeverij met drie middeleeuwse hapjes en een drankje naar keuze. Tijdens de pauze wordt u een kop koffie of thee met versnapering aangeboden.

Wilt u zo vlak voor de kerst een mooie avond meemaken, meldt u zich dan tijdig aan. Dat kunt u schriftelijk doen via het mailadres beleef@demiddeleeuwenoldambt.nl of u meldt zich telefonisch aan via 06-21890308. Na aanmelding wordt u verzocht het totale bedrag over te maken op bankrekeningnummer NL67 ASNB 0708 9807 16 t.n.v. A.M. van de Kamp o.v.v. kerstconcert 2022.


AFBEELDING

De Liefdes Carole, Roman de la Rose, manuscript van omstreeks 1340, koninkrijk Frankrijk.
British Library