DE MIDDELEEUWEN OLDAMBT EN DE CLEYNE HORTUS

Kom ons helpen in de tuinen en bij evenementen

Zou u ons willen helpen bij alles wat wij ondernemen binnen de Stichting De Cleyne Hortus? Aarzel niet contact met ons op te nemen voor een gesprek wanneer u zich samen met ons wilt inzetten voor het behoud van ons gezamenlijke middeleeuwse culturele erfgoed. U krijgt dan ook de mogelijkheid om nader kennis te maken met een periode uit onze geschiedenis die ons veel te zeggen heeft.

Wat kunt u doen bij ons

In de middeleeuwse tuinen zijn altijd wel tuinwerkzaamheden te doen. De tuinen worden door ons goed onderhouden en alle hulp is welkom. U kunt in de Moeshof kennismaken met vele vergeten voedingsplanten en in onze Crudehof staan vele bijzondere medicinale planten en kruiden. De plantenbakken dienen op orde te blijven, soms moet er water worden gegeven, planten, heesters en bomen dienen geleid te worden, we hebben fruitplukmomenten en er is altijd wel snoeiwerk te doen.

Misschien wilt u op enig moment rondleidingen gaan geven. U kunt zich ook gaan inzetten voor het welslagen van verschillende evenementen die wij organiseren. Dat kan bijvoorbeeld een muziekevenement zijn, een Midzomer- of Midwinterviering of bijvoorbeeld een kaarsjesavond in het najaar.

Er zijn voldoende mogelijkheden om bij ons op een plezierige en waardevolle wijze een persoonlijke bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van onze organisatie. Heeft u verder weinig of niets met de tijdgeest van de Middeleeuwen, maar wilt u daar wel kennis mee maken, aarzel ook dan niet. Kom ons versterken.

Wat wij vragen

Wij vragen actieve betrokkenheid en engagement bij alles wat wij gezamenlijk ontwikkelen, organiseren en/of onderhouden. U werkt op vrijwillige basis, maar om een goede verstandhouding op te kunnen bouwen en om zinvolle werkzaamheden te kunnen uitvoeren is het belangrijk dat wij op uw inzet kunnen
rekenen. Dan kunnen wij op u bouwen. En dat is nodig bij alles wat wij doen.

Wat wij bieden

U werkt bij ons in een open organisatie met een overzichtelijke structuur waarin altijd rekening wordt gehouden met een persoonlijke stem. Ook is er sprake van een ontspannen en informele sfeer waarbinnen u en uw collega vrijwilligers veel ruimte krijgen om op basis van eigen inzichten en/of creativiteit mee te denken over ontwikkelingen binnen de organisatie.

Wij organiseren eenmaal per jaar voor alle medewerkers en vrijwilligers een middeleeuwse maaltijd die gezamenlijk wordt genoten in de tuinen van De Middeleeuwen Oldambt of van De Cleyne Hortus.

En eenmaal per jaar gaan wij met alle medewerkers en vrijwilligers de provincie in om bijvoorbeeld een kasteel of borg, een bijzondere tuin, een museum of een (planten)fair te bezoeken.

Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Bel of mail ons, kom langs of doe een kaartje door de bus. We maken dan een afspraak voor een kennismaking.

AFBEELDINGEN

Grote weegbree, Fragmenten uit De Re Medica van Dioscorides, manuscript van omstreeks 1570, groothertogdom Toscane.
British Library

Seth ontvangt aan de poort van het Paradijs van een engel enkele zaden van de Boom van Wijsheid (fragment), Illustraties voor Mandeville's reizen, manuscript van omstreeks 1410, koninkrijk Bohemen.
British Library